Skip Ribbon Commands
Skip to main content

31 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan mengurniakan pangkat Pemangku Kapten kepada Yang Teramat Mulia Paduka Seri Duli 920 Kapten Pengiran Muda ’Abdul Mateen.
30 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menerima mengadap Pesuruhjaya Tinggi Republik Rakyat Bangladesh ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Mohammed Abdul Hye.
30 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menerima mengadap Duta Besar Istimewa dan Mutlak Republik Sosialis Viet Nam ke Negara Brunei Darussalam, Tuan Yang Terutama Nguyen Truong Giang.
30 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menerima mengadap Menteri Pertahanan Republik Singapura, Tuan Yang Terutama Dr. Ng Eng Hen.
27 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan berangkat ke Majlis Santap Negara bagi meraikan Lawatan Negara Presiden Republik Sosialis Viet Nam, Tuan Yang Terutama Tran Dai Quang dan isteri.
27 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menerima mengadap Presiden Republik Sosialis Viet Nam, Tuan Yang Terutama Tran Dai Quang dan isteri, Puan Nguyen Thi Hien.
25 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan menerima mengadap delegasi yang terdiri daripada 13 orang Menteri-Menteri, Ketua-Ketua Delegasi dan Timbalan Setiausaha Agung ASEAN.
23 Ogos 2016 - Kebawah DYMM Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam berkenan berangkat merasmikan Majlis Ilmu 2016 sempena Sambutan Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan baginda Ke-70 Tahun.